‘Begraaf de strijdbijl, het dier schiet er niets mee op’

In een opiniestuk in de Volkskrant afgelopen mei riep Jan Staman, voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden, dierenactivisten en boeren op de strijdbijl te begraven. Het dier schiet er namelijk niks mee op, zo stelt hij.

Dieractivisten bezetten een stal in Boxtel. Verbitterde boeren organiseren een barbecue op het erf. Als het op dierenwelzijn aankomt lopen de gemoederen steeds vaker hoog op. „Er is sprake van polarisatie tussen burgers, activisten en veehouderij”, zegt Jan Staman, voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden. „Terwijl partijen juist in gesprek moeten gaan om vooruitgang te boeken.” De geplande overgang naar kringlooplandbouw, lijkt hem een uitgelezen moment om dierwelzijn bovenaan de agenda te zetten.

Dit artikel is gepubliceerd in Vork. Lees de rest van het artikel hier.

Tessa

Wetenschapsjournalist en fotograaf. Maar ook: dierenarts, reislustig, natuurliefhebber, boekenwurm, steenbok en berggeit. Ik schrijf met name over voeding, gezondheid, (bio)medisch en (dier)geneeskundige onderwerpen, maar ik verdiep me ook graag in andere vakgebieden.