Over mij

Tessa

Wetenschapsjournalist en fotograaf
Tevens natuurliefhebber, wandelaar, klimmer, kampeerfanaat, boekenwurm, steenbok en berggeit.

Ik schrijf  interviews, reportages, nieuws- en achtergrondartikelen.  Met name over (dier)geneeskundige onderwerpen, voeding, gezondheid en visserij. Maar ik verdiep me ook graag in andere vakgebieden.

Van kleins af aan was ik gek op dieren. Nog leuker dan alles leren over dieren, vond ik het om er zelf over te vertellen. Ik verslond stapels boeken en schreef verhaaltjes, die ik vervolgens voorlas aan mijn (al dan niet gewillige) slachtoffers: broertje, zusje en soms de kat. Wellicht niet verwonderlijk dat ik na de middelbare school het nest verliet om Biologie te gaan studeren. Later maakte ik de overstap naar Diergeneeskunde. In het kader van wetenschappelijk onderzoek reisde ik af naar Zuid-Afrika, om olifanten en hun poep te bestuderen. Tijdens deze periode in het buitenland hield ik een reisblog bij en herontdekte ik mijn liefde voor schrijven. Na mijn afstuderen ontdekte ik al vrij snel dat ik onderzoek leuk vind, maar dat mijn interesse breder is en dat ik het liefst lees en schrijf over uiteenlopende onderwerpen.

Door mij dagelijks te verdiepen in wetenschappelijke items leer ik steeds weer iets nieuws. Dit motiveert mij enorm, en wat is er mooier dan deze kennis delen? Mijn nieuwsgierigheid gaat hand in hand met een kritische houding; een goed verhaal is niet genoeg, het moet ook kloppen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn: wetenschap is behalve leerzaam vooral ook leuk.

Ik schrijf nieuwsberichten, achtergrondverhalen, reportages en interviews voor zowel web als geprinte media. Momenteel met name over biologie, voeding, visserij en (dier)geneeskundige onderwerpen, maar ik maak ook graag uitstapjes naar aangrenzende vakgebieden. Tot mijn opdrachtgevers behoren onder andere Kennislink.nl, Tijdschrift voor Diergeneeskunde, Vork, Hoge School Utrecht en het LICG (Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren). Momenteel werk ik als wetenschapsredacteur op de redactie van Resource, het magazine van Wageningen UR.

Naast schrijven is fotografie mijn grote passie. Fotograferen vormt een perfecte aanvulling op mijn journalistieke werk: tekst en beeld vertellen samen het verhaal.

Bekijk mijn LinkedIn profiel Bekijk mijn LinkedIn profiel